Trap ALS de wereld uit (met 3 fietsroutes)

 

Heel graag heb ik mijn medewerking verleend om voor zondag 21 juni a.s. vanuit Maastricht drie fietsroutes uit te zetten voor deze sympathieke sponsoractie. 21 Juni is de langste dag, dus je hebt tijd genoeg om mee te doen.

A.L.S. is een dodelijke zenuw- en spierziekte waar nog geen medicijnen voor bestaan. Met dit landelijke sponsorevenement wil de Stichting ALS Nederland geld inzamelen voor meer onderzoek.

Door op 21 juni mee te fietsen maak je dus niet alleen een mooie fietstocht, je steunt daarbij ook een heel goed doel. Er zijn drie fietstochten van 23, 47 en 90 km en twee wandeltochten van 7 km (ook geschikt voor rolstoelers) en 15 km.

 

  • De fietstocht van 23 km is een vlak rondje door het Jekerdal, langs het Albertkanaal en via het pontje bij Eijsden door het Maasdal weer terug naar Maastricht. Klik hier voor het routeschema, hier voor een korte beschrijving en hier voor de GPS-track.
  • De tocht van 47 km is een wat meer geaccidenteerde route midden door het Zuid-Limburgse Heuvelland. De terugweg loopt via een mooi nieuw fietspad door de bossen en weilanden van de Belgische Voerstreek. Klik hier voor het routeschema, hier voor een korte beschrijving en hier voor de GPS-track.
  • De route van 90 km is er een voor racefietsers die enkele steile hellingen niet schuwen. De tocht gaat door het Krijtland en passeert daarbij enkele keren de grens, waardoor het ook een drielandentocht is. Klik hier voor het routeschema, hier voor een korte beschrijving, hier voor de GPS-track en hier voor een Google Earth/Maps-kaart van deze route.

 

Voor de fietstocht van 90 km kun je starten vanaf 9.00 u. en voor de andere fiets- en wandeltochten vanaf 10.00 u.

Startlocatie is Sportpark Jekerdal, Mergelweg 120 in Maastricht.

Door de medewerking van sponsoren gaat een maximum bedrag van het inschrijfgeld (€ 10,00) naar dit zeer goede doel.

Inschrijving kan nog ter plaatse of tevoren via de website: www.stichting-als.nl, daar vind je ook alle verdere informatie (kijk onder “ActiesàTrap ALS de wereld uit” à “Trap Maastricht”).

 

Trap dus mee op zondag 21 juni en help ALS de wereld uit!

 

 

Raymond Oostwegel, mei 2009