Het Land van Herve (met 8 fiets- en 9 wandelroutes)

 

In mijn weblog van december 2011 (klik daarvoor hier) heb ik de loftrompet gestoken over de Belgische Voerstreek. Deze maand wil ik dat doen over het Land van Herve, dat net ten zuiden van die Voerstreek ligt.

Ook deze regio is nog onbedorven doordat ook hier geen grootschalige landbouw of veeteelt plaatsvindt. Misschien is het Land van Herve nog wel authentieker dan de Voerstreek, o.a. omdat het toerisme deze streek (nog) niet ontdekt heeft. Dus je vindt er maar weinig hotels en restaurants en ook cafés met een leuk terrasje zijn er (helaas) dun gezaaid.

Dat neemt niet weg dat deze streek bijzonder aantrekkelijk is voor fietsers en wandelaars. Plaatsjes als Clermont, Charneux, Thimister en het iets verder gelegen Soiron zijn echte juweeltjes van dorpen. En niet te vergeten natuurlijk de idyllisch gelegen Abdij van Val Dieu in het – inderdaad goddelijke – dal van de Berwinne (klik voor mijn weblog daarover hier).

 

  

 

Deze mooie streek is bekend om zijn Herfse (stink)kaas en het vele fruit, dat o.a. tot stroop en cider wordt verwerkt. Er bevinden zich nog heel veel hoogstamboomgaarden in het Land van Herve. De bloesemtijd is dan ook een van de mooiste periodes om hier te vertoeven (meestal de tweede helft van april).

Op mijn website vind je fiets- en wandelroutes genoeg door deze prachtige streek, die ook wel “het Toscane van België” genoemd wordt.

Klik voor de fietsroutes hier en voor de wandelroutes hier.

 

Ga er ook heen en geniet!

 

Raymond Oostwegel

februari 2012