De Euregio is nu het Hart van Europa  (met 2 fietsroutes)

 

Ook al zijn we dan de fel begeerde titel “Maastricht Culturele Hoofdstad 2018” net misgelopen, we moeten daarover niet te lang treuren want we bevinden ons met de omringende Euregio nog steeds op een belangrijke en ook mooie plek in Europa.

Om in deze regio het grensoverschrijdend toerisme te bevorderen en naast de culturele aspecten ook de culinaire genoegens en natuurwaarden onder de aandacht te brengen is er een samenwerking ontstaan tussen de verschillende VVV’s in de Euregio. Ze hebben deze streek omgedoopt tot “Hart van Europa”, een goede marketingvondst.

 

Om alles wat er in dit Hart van Europa te beleven valt bij een groot publiek onder de aandacht te brengen is er een nieuwe website opgezet: www.hartvaneuropa.eu

Daarop zijn alle mogelijke activiteiten, arrangementen, bezienswaardigheden, kunst en cultuur en verblijfsmogelijkheden in deze regio te vinden.

 

Zelf heb ik ook een bijdrage mogen leveren in de vorm van twee grensoverschrijdende “culinaire” fietsroutes, die beide uit de omgeving van Maastricht vertrekken.

Je kunt onderweg heerlijke streekproducten proeven, zoals ambachtelijk bier en overheerlijke macarons.

Kijk maar eens op de genoemde site onder: actief -> fietsen -> Zuid-Limburg (NL).

 

Kies een route en geniet van al het moois en lekkers onderweg in onze Euregio, pardon Hart van Europa!

 

 

Raymond Oostwegel

Oktober 2013

 

P.S.: Voor 65 andere fietsroutes in dezelfde regio kun je naar mijn website gaan: www.raymondoostwegel.nl