Trap ALS de wereld uit (met nieuwe fiets- en wandelroutes)

 

Heel graag heb ik mijn medewerking verleend om voor zondag 20 juni a.s. vanuit Maastricht drie fietsroutes uit te zetten voor deze sympathieke sponsoractie. 20 Juni is ook vaderdag, dus misschien is het leuk om als gezin mee te doen met één van deze sportieve activiteiten.

A.L.S. is een dodelijke zenuw- en spierziekte waar nog geen medicijnen voor bestaan. Met dit landelijke sponsorevenement wil de Stichting ALS Nederland geld inzamelen voor meer onderzoek.

Door op 20 juni mee te fietsen maak je dus niet alleen een mooie fiets- of wandeltocht, je steunt daarbij ook een heel goed doel. Er zijn drie fietstochten van 23, 52 en 100 km en twee wandeltochten van 7 km (ook geschikt voor rolstoelers) en 15 km.

 

  • De fietstocht van 23 km is een vlak rondje door het Jekerdal, langs het Albertkanaal en via het pontje bij Eijsden door het Maasdal weer terug naar Maastricht. Klik hier voor het routeschema en hier voor de GPS-track.
  • De tocht van 52 km is een wat meer geaccidenteerde route midden door het Zuid-Limburgse Heuvelland. De terugweg loopt via een mooi nieuw fietspad door de bossen en weilanden van de Belgische Voerstreek. Klik hier voor het routeschema en hier voor de GPS-track.
  • De route van 100 km is er een voor racefietsers die enkele steile hellingen niet schuwen. De tocht gaat door de Voerstreek en het Land van Herve over enkele nog niet ontdekte weggetjes. Klik hier voor het routeschema en hier voor de GPS-track.

 

Voor de fietstocht van 100 km kun je starten vanaf 9.00 u. en voor de andere fiets- en wandeltochten vanaf 10.00 u.

Startlocatie is Sportpark Jekerdal, Mergelweg 120  in Maastricht.

Door de medewerking van sponsoren gaat een maximum bedrag van het inschrijfgeld (€ 10,00) naar dit zeer goede doel.

Inschrijving kan nog ter plaatse of tevoren via de website: www.stichting-als.nl, daar vind je ook alle verdere informatie (kijk onder “ActiesàTrap ALS de wereld uit” à “Trap Maastricht”).

 

Trap dus mee op zondag 20 juni en help ALS de wereld uit!

Ook na 20 juni zijn de routes nog zelfstandig te fietsen en beslist de moeite waard.

 

Raymond Oostwegel, juni 2010