Blauwe regen

 

Merkwaardig eigenlijk dat mensen hun huizen niet alleen van binnen met bloemen en planten versieren maar ook aan de buitenkant. Al staat de tuin rondom het huis helemaal vol met bloemen, toch hangen we ze ook nog in bakken onder de ramen of laten ze hier en daar omhoog klimmen.

Eigenlijk komt dat gedrag in de dierenwereld alleen bij de prieelvogels voor, zij versieren hun kunstig gebouwde nest, in de vorm van een prieeltje, met prachtig gekleurde bloemetjes en andere gekleurde materialen. Niet alleen mooie schelpjes, ook stukjes fel gekleurd plastic en andere “menselijke spulletjes”. Met dit alles slooft het mannetje zich uit om indruk te maken op het vrouwtje.

Bij ons thuis is het omgekeerd (en ik denk bij velen): mijn vrouw vult elk jaar de bloembakken met geraniums en viooltjes. En zij snoeit elk jaar de blauwe regen zodanig dat het elk jaar meer blauwe bloemen “regent”.

 

          

 

Van geraniums kun je bijna het hele jaar genieten, van de blauwe regen duurt dat echter slechts kort. Maar daardoor maakt het / zij des te meer indruk op mij ……..

 

Raymond Oostwegel, mei 2009