Glühwein in het Vijlenerbos (met fietsroute)

 

Wie een beetje wintersportgevoel wil krijgen in de eigen regio is vaak aangewezen op de Ardennen, de Eifel of het Sauerland. Toch kan dit ook dichter bij huis. Als het in het Maasdal een beetje sneeuwt is dat witte laagje weer gauw verdwenen. Dat geldt echter niet voor het Vijlenerbos, daar blijft het veel langer liggen en de sneeuwlaag is enkele keren per jaar dik genoeg er te kunnen langlaufen en sleeën.

Na zo’n dagje wintersport is het heerlijk om in een toepasselijke gelegenheid wat op te warmen. Dat kan prima in de “enige berghut van Nederland”, Boscafé “’t Hijgend Hert” midden in het Vijlenerbos. Het uitzicht vanaf het grote terras is bijna on-Nederlands en ook voor kinderen is het er heel geschikt, omdat er in de directe omgeving nauwelijks verkeer is.

 

Mocht het te mooi weer zijn voor een beetje wintersportgevoel, dan is “’t Hijgend Hert” ook een mooi doel voor een fietstocht in het kader van “Op Pad in de Regio”.

Dit Boscafé is namelijk het hele jaar geopend, kijk voor meer informatie op: www.boscafe.nl . Het café is ook heel geschikt als vertrekpunt voor wandelingen. Wandelroutes zijn ter plekke verkrijgbaar, waaronder de bekende “Kroegjesroute”.

 

Mijn fietsroute vertrekt deze keer vanuit het Natuurtransferium “Poort Mergelland” bij Simpelveld. Het is een heuvelachtige tocht met prachtige vergezichten. Klik hier voor een routebeschrijving, hier voor de GPS-track en hier voor een kaartweergave.

 

Grüss Gott!

 

 

Raymond Oostwegel, januari 2009