“Mijn missie” (het begin en de beginselen)

 

Ik wil het fietsen bevorderen, voor alle leeftijden, omdat het:

 

  1. gezond is
  2. goed is voor het milieu
  3. goedkoop is
  4. hier leuk is, omdat we in een prachtige fietsregio wonen.

 

Ad 1.: Als apotheker weet ik maar al te goed waar bewegingsarmoede allemaal toe kan leiden, ik heb dan ook samengewerkt met de DGD voor hun wandel- en fietsgids.

 

Ad 2.: Ik neem als vertegenwoordiger van de Fietsersbond deel aan het Platform Luchtkwaliteit van de Gemeente Maastricht.

 

Ad 3.: Ter bevordering van het gebruik van fietsen met elektrische trapondersteuning (“e-bikes”), in plaats van de zeer vervuilende en duurdere brom- en snorfietsen, werk ik samen met de rijwielbranche.

 

Ad 4.: Om het regionaal fietstoerisme te bevorderen ontwerp ik fietsroutes en plaats die sinds 2003 op een eigen website. Om de bewegwijzering van o.a. het Fietsknooppuntensysteem op orde te houden heb ik intensief contact met de VVV Zuid-Limburg en hun organisatie “Routepunt”.

 

Tot slot: Om de belangen van fietsers in het algemeen te behartigen en eraan mee te werken dat er een betere infrastructuur en betere voorzieningen voor fietsers komen ben ik voorzitter geworden van de Fietsersbond afdeling Maastricht en Heuvelland.

 

Wil je meer weten over “mijn missie” luister dan naar mijn pleidooi voor de fiets op: https://soundcloud.com/user-190796191/fietsexpeditie-duurzaamheid-raymond-oostwegel

 

Kortom, hoe meer mensen ik ertoe kan bewegen wat vaker de fiets te nemen, ook voor recreatie, hoe meer ik mijn doel bereik.

 

 

Raymond Oostwegel