Route in het kader van “fietsen naar verrassende terrasjes”:

NAAR DE PATERS IN WITTEM

[ Heuvelachtige route via het Knooppuntensysteem met één pittige klim aan het einde, totale afstand ca. 16 km ]

STARTPUNT is het Natuurtransferium “Poort Mergelland” in Simpelveld.

Dit transferium heeft een ruime gratis parkeergelegenheid en ligt aan de Kruinweg net ten zuiden van Simpelveld. De route erheen is in de omgeving van Simpelveld met richtingaanwijzers aangegeven. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en er is ook een mogelijkheid om fietsen te huren.

Routebeschrijving :

1. Verlaat de parkeerplaats via de Kruinweg en sla op het fietspad rechtsaf.

2. Volg nu verder (in zuidelijke richting) de bordjes richting Knooppunt (=KP) 89.

3. Volg daarna de bordjes naar de KP 88, en KP 87.

3. Naast het klooster van de paters van Wittem ligt links langs de weg (enkele honderden meters vóór KP 87) de PAUZEPLEK:

EEN VAN DE VIER TERRASJES RONDOM HET KLOOSTER: “AUBERGE ST.-GERARDUS”, “BRASSERIE DU CHATEAU”, “IN DEN RODEN LEEUW” EN “OUD WITTEM”.

Men serveert diverse dranken, Limburgse vlaai en allerlei kleine en grote gerechten.

4. Volg na de pauze via KP 87 de bordjes naar KP 89 en tot slot bereik je via dit laatste Knooppunt weer het start- en eindpunt van deze tocht: het Natuurtransferium “Poort Mergelland”.

 

Tip: Schrijf de onderstreepte nummers van de Knooppunten op een sticker of pleister en plak dat op je stuur. Je hebt dan onderweg nauwelijks een kaart of routebeschrijving nodig.

Ga voor uitleg over het Knooppuntensysteem naar: www.fietsersbond.nl/maastricht en kijk onder: “Fietsen in de omgeving van Maastricht” bij “Knooppuntensysteem”.

Veel fiets- en terrasplezier gewenst!

Raymond Oostwegel, februari 2007