Voor een ijsje naar de “Pam Pam” in Visé            [ totale afstand ca. 28 km ]

(Vrijwel vlakke route met enkele Belgische kasseienstroken; deze fietsroute volgt zo veel mogelijk het Zuid-Limburgse en Belgische Knooppuntennetwerk)

STARTPUNT is Knooppunt 5 van het Knooppuntennetwerk Zuid-Limburg. Dit ligt achter de windmolen tussen Gronsveld en Maastricht (Rijksweg 90).

Voor automobilisten is er een gratis parkeermogelijkheid bij de aan de overzijde gelegen school "De Perroen" (na ca. 200 m. langs de Rijksweg in de richting van Maastricht).
Een gratis parkeerplek met horeca vind je bij eetcafé en speeltuin “De Dwaze Herder”. Die ligt, ca. 1km via de Rijksweg richting Gronsveld, voorbij de rotonde en het tankstation (iedere dag geopend).

Treinreizigers kunnen het station Maastricht-centraal naar links verlaten en via Knooppunt 79 (achter het station bij de Koepelkerk) en 6 naar Knooppunt 5 fietsen (je hoeft hiervoor alleen maar de groene Knooppuntbordjes in de richting van het volgende Knooppunt te volgen).

Routebeschrijving :

Vertrek bij Knooppunt 5 (= voortaan KP 5) in zuidwestelijke richting en volg de bordjes richting KP 4.

Volg vanaf KP 4 in zuidelijke richting de bordjes naar de KP 75 en KP 76.

Neem bij KP 76 het voet- en fietsveer over de Maas naar Lanaye. Dit veerpontje vaart van Pasen t/m de herfstvakantie en kost per oversteek € 1,00 per persoon. Volg aan de overkant de bordjes naar:

KP 413, KP 414 en KP 415.

Verlaat op het sluisje van de kanaalkom tussen het Albertkanaal en de Maas in Visé de route naar KP 415 en volg nu linksaf de fietsbordjes “Centre Visé”. Ga onder het viaduct van de Maasbrug rechts omhoog en steek de brug over.

Aan de overkant van de Maasbrug ligt rechts op de hoek onze pauzeplaats: IJssalon “Pam Pam”. Kijk hier eens om je heen naar de mensen en het verkeer. Je waant je in een heel andere wereld, terwijl je toch maar een paar kilometer van de Nederlandse grens verwijderd bent……

Ga na de pauze terug richting Maasbrug en neem naar rechts de afdaling tussen het station en de Maas (richting autoweg E 25).

Volg deze weg langs de Maas en neem het fietspad (“Réseau cyclistes”) richting KP 420 en volg daarna de Nederlandse Knooppuntenbordjes naar KP 77, KP 78, KP 74, Kp 73 en tot slot KP 5.

Hierbij ligt de Torenmolen van Gronsveld, het start- en eindpunt van deze TERRASJESROUTE.

Tip1: Schrijf de onderstreepte nummers van de knooppunten op een etiket of pleister en plak dat op Uw stuur. U hebt dan onderweg nauwelijks een kaart of routebeschrijving nodig.

Tip2: Vandeze route is ook een PGS-track beschikbaar; kijk daarvoor op mijn website www.raymondoostwegel.nl.

Veel fiets- en terrasplezier gewenst!

Raymond Oostwegel, mei 2008